Intr-una din plimbarile Circului Magic prin lume am dat peste o supa crema delicioasa de midii. Am zis sa-i dau o incercare si acasa si a iesit ceva extraordinar de delicios. Am folosit reteta de aici si i-am mai adaugat niste ghimbir, leustean si un pic de nucsoara.
Ingrediente:
500g scoici congelate
2 morcovi
1 radacina telina mai mica
1 ceapa
1 dovlecel mic
1 cartof
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper
500g scoici congelate
2 morcovi
1 radacina telina mai mica
1 ceapa
1 dovlecel mic
1 cartof
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper
Mod de preparare:
Mai intai curatam si spalam bine legumele.Punem o oala cu putin ulei pe foc si adaugam legumele taiate bucati mai mari,nu conteaza marime caci la vom pasa cu blenderul.Le calim putin,apoi adaugam apa cat sa le acopere bine.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine.Intre timp pregatim scoicile.Le punem in apa calda sa se dezghete,le spalam bine cu apa rece si le punem sa fiarba circa 10 minute in apa cu putina sare.Cand legumele s-au fiert, se paseaza bine cu blenderul pana optinem o crema groasa,apoi adaugam scoicile déjà fierte,potrivim de sare si piper,iar daca zeama este prea groasa subtiem cu putina zeama in care au fiert scoicile.Se presara putin patrunjel proaspat si o servim alaturi de crutoane de paine prajita.
No comments:
Post a Comment