Prin multele calatorii am descoperit supa crema de midii, dar si cea mai delicioasa reteta pentru ea, cea de la Dalboka Mussel Farm din Bulgaria. Acum sincera sa fiu am recreat reteta cam dupa ureche, dar cred ca este destul de aproape. Mai am o reteta, dar in ultima vreme o prefer pe cea de mai jos.
Imi spuneti si voi, daca incercati reteta si ati fost si la Dalboka cat de apropiate sunt. Eu cred ca este delicioasa si destul de simplu de facut, indraznesc sa zic, la fel ca orice supa crema :).
Imi spuneti si voi, daca incercati reteta si ati fost si la Dalboka cat de apropiate sunt. Eu cred ca este delicioasa si destul de simplu de facut, indraznesc sa zic, la fel ca orice supa crema :).
Am vazut ca majoritatea retetelor pentru supa crema de midii nu implica o pregatire deosebita a lor inainte de supa propriu-zisa. Mie imi place sa le calesc un pic cu ulei de masline si usturoi, soia, ghimbir,oregano, sos de soia sau oyster sauce daca aveti. Asa prind si midiile decongelate un gust mai special. Apoi adaug apa, puteti pune si vin daca aveti, si le las sa fiarba un pic. Scoateti midiile si pastrati sosul ramas.
Al doilea pas este calirea cepei. Eu pun mai intai un pic de ghimbir, cardamom si nucsoara si las un pic sa se caleasca, apoi adaug ceapa pe care nu o las sa se topeasca de tot, doar cat sa prinda culoare si dulceata. Adaug morcovul, pastarnacul si telina, le las si pe acestea sa se caleasca un pic si apoi adaug sosul ramas de la calirea midiilor. Mai completati cu apa daca e cazul, atat cat va doriti sa fie de subtire supa crema. Cartofii se adauga si ei in scurt timp si incercati din cand in cand legumele sa vedeti cat sunt de fierte. Mie nu imi plac foarte moi de exemplu. Cand sunt suficient de fierte, opriti focul, lasati un pic sa se raceasca si dati drumul la blender. Pasati legumele bine, mai adaugati sare daca vreti, apoi opriti blenderul adaugati midiile. In farfurii adaugati si cateva frunzulite de patrunjel.
Mai am o reteta de supa crema de midii pe care vreau sa o incerc, implica curry, o gasiti aici
No comments:
Post a Comment