Foi de tortilla mexicane |
5 gr praf de copt
2 1/2 linguri de ulei de masline extravirgin
1 1/2 lingurite sare,
250 gr faina alba
180 ml apa
Pune faina, sarea si praful de copt intr-un bol mare. Adauga uleiul de masline si incepe sa framanti aluatul, adaugand treptat apa, pana cand aluatul devine elastic. L-am framantat pana cand nu s-a mai lipit de degete. Am impartit aluatul in mingiute. Au iesit cam 8 din aluatul meu. Le-am lasat un pic sa se "odihneasca" cat am pus tigaia la incins. Food Story si Adi Hadean au folosit o tigaie grill, dar in bucataria mea inca lipseste acest instrument. Am folosit o tigaie cu fund gros, care nu se lipeste.
Am intins mingiutele cu facaletul. Ai grija sa dai cu faina facaletul ca sa nu se lipeasca aluatul. Odata ce am avut o forma (aproximativ rotunda :)) hopa cu ea in tigaie. Mai intai se formeaza bule in aluat, apoi o intorci pe cealalta parte pana devine aurie (pe ici pe colo, sa nu le lasi foarte mult ca sa nu se arda si sa devina prea "mexicane" - adica prea uscate).
Foile de tortilla mexicane au iesit delicioase! Le-am mancat cu o salata de porumb, ciuperci, usturoi, ceapa, patrunjel si rosii cu ton pe un pat sanatos de rucola si ceva piper. Reteta a fost un succes, merge in caietul de retete si maine facem tortilla cu hummus.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment